ACTUEEL

'Mogelijke ebolaverdenking' in Dordrecht

Een patiënt bij wie een "mogelijke verdenking" bestaat dat hij ebolaverschijnselen heeft, is opgenomen in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. De man raakte onwel op de spoedeisende hulp, lieten woordvoerders van het ziekenhuis en het RIVM zaterdagavond weten.

Het ziekenhuis heeft een crisisteam bijeengeroepen. "Die zijn nu bij elkaar", aldus de woordvoerder van het ziekenhuis. De patiënt komt volgens het RIVM uit het zogenoemde risicogebied: landen waar op dit moment gevallen van ebola bekend zijn. Vermoedelijk bevindt de patiënt zich in quarantaine. Hij zal onderzocht worden in het Erasmus MC in Rotterdam.

Verdenkingen

Sinds er in Afrikaanse landen veel mensen besmet raken met de ziekte, zijn er ook in Nederland met enige regelmaat verdenkingen. Eind september waren er volgens het RIVM zeker 15 verdenkingen. Mogelijk zijn dat er nu meer. Bovendien worden niet alle verdenkingen gemeld, omdat al snel blijkt dat er niets aan de hand is. Tot nu toe was het elke keer loos alarm in Nederland. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top