ACTUEEL

Eerste test: geen ebola bij verdachte patiënt

De man die zaterdag onwel werd op de huisartsenpost in Dordrecht en mogelijke ebolaverschijnselen had, blijkt volgens eerste tests die dodelijke ziekte niet te hebben. Maandag komen de uitslagen van extra tests binnen en weet de man zeker dat hij geen ebola heeft. Tot die tijd blijft de man in isolatie.

Dat meldden de Dienst Gezondheid & Jeugd in Dordrecht en het Erasmus MC zondagavond. De man heeft wel malaria. Daar wordt hij voor behandeld.

Incubatietijd

Dat de patiënt uit Sierra Leone nu geen ebola heeft, betekent dat hij de afgelopen tijd geen andere mensen heeft kunnen besmetten. Gedurende de incubatietijd wordt hij in de gaten gehouden door de GGD. Mocht hij alsnog ziek worden of bepaalde symptomen krijgen, dan kan snel worden ingegrepen.

Zaterdag werd de man onwel in een huisartsenpost in Dordrecht. Hij zakte in elkaar en werd direct geïsoleerd in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. In de nacht werd hij overgebracht naar het Erasmus MC, waar hij opnieuw afgeschermd van andere patiënten werd gehouden. Artsen mochten hem alleen benaderen als zij beschermende kleding droegen.

Geen risico

De ruimte waar de man niet lekker werd, wordt schoongemaakt. Patiënten op de spoedeisende hulp in Dordrecht hebben geen enkel risico gelopen, benadrukte het ziekenhuis direct al. Ook mensen die in het Erasmus MC liggen hoeven zich volgens dat ziekenhuis geen zorgen te maken. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top