ACTUEEL

‘Borstendokter al volledig kapotgemaakt’

De ‘borstendokter’ Rock G. van de Haagse Citykliniek zit financieel volledig aan de grond. Hij heeft geen pensioenvoorziening meer en de inboedel en zijn auto zijn geveild. Bovendien is er beslag gelegd op zijn huis. Rock G.'s advocate Carolien Noorduyn vindt dat de vergelding voor haar cliënt al “dubbel en dwars’’ heeft plaatsgevonden en dat een strafzaak mede om die reden niet meer nodig is.

Zij zei dat maandag tijdens de eerste dag van de strafzaak tegen de borstendokter, die minimaal tien vrouwen zou hebben verminkt. Hij was niet opgeleid tot chirurg, maar paste wel borstvergrotingen toe. Voor de zaak is drie dagen uitgetrokken.

Paria

De advocate vindt dat de tuchtzaak “dunnetjes wordt overgedaan'' en dat G. niet nog een keer kan worden gestraft, luidde haar verweer. Door de schrapping uit het zogeheten BIG-register kan G. niet meer als arts aan het werk. “Hij is een paria geworden. Niemand wil met hem in verband worden gebracht.''

“Ik vraag me werkelijk af wat de toegevoegde waarde van deze strafzaak is. Het onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) had al strafrechtelijke trekken. Bovendien zijn tegen mijn cliënt al tientallen procedures gevoerd en lopen sommige zaken nog. Ook zijn er vonnissen uitgesproken en tal van schikkingen getroffen. Mijn cliënt zit financieel aan de grond.'' (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top