ACTUEEL

Personeel klaagt over Ambulancezorg Amsterdam

Medewerkers van Ambulance Amsterdam klagen over te hoge werkdruk en slecht management bij de dienst. Zo blijkt uit rapportage dat Abvakabo FNV op 14 oktober aanbiedt aan Inspectie SZW.

Het personeel maakt zich ernstig zorgen over de kwaliteit van Ambulancezorg Amsterdam. De afgelopen maanden heeft de bond een meldpunt geopend. Er zijn tientallen meldingen binnengekomen. Deze zijn verwerkt in een rapport.

Klachten

Uit de klachten van het personeel blijkt dat apparatuur is verouderd. Ook worden de normen van de arbeidstijdenwet overtreden en dwingt de dienst haar personeel tot overwerk. Het invullen van formulieren verhoogt de werkdruk. En het overgrote deel van de melders geeft aan dat de voorgeschreven aanrijtijden regelmatig worden overschreden.

AMC

Ambulance Amsterdam heeft 450 medewerkers op tien standplaatsen in drie regio's. De kwaliteit is verslechterd sinds Ambulancezorg Amsterdam een dochterbedrijf is geworden van het AMC, zo stelt Abvakabo FNV.

Onrust

De directie van Ambulancezorg Amsterdam erkent dat de werkdruk hoog is, maar de zorg is op orde. Dat hebben Inspectie en bureau Lloyds vastgesteld, zo geeft de directie aan. De onrust onder het personeel zou zijn veroorzaakt door de fusie twee jaar geleden. Dat de vervanging van apparatuur vertraging heeft opgelopen, is volgens de directie het gevolg van de verplichte Europese aanbesteding.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top