Tech

Reinier de Graaf sluit contract met Philips

Het Delftse ziekenhuis Reinier de Graaf en Philips gaan de komende 15 jaar een samenwerking aan op het gebied van medische technologie en IT-diensten van Philips. De twee partijen hebben daarover een samenwerkingsovereenkomst gesloten, zo maakte het technologieconcern woensdag bekend. Financiële details werden niet vermeld.

De overeenkomst heeft onder meer betrekking op medische beeldvormingssystemen voor de diagnostiek en behandeling van aandoeningen. Daarnaast levert Philips IT-diensten aan het ziekenhuis, dat ruim 600 bedden telt op vier verschillende locaties. De zorginstelling kan daardoor efficiënter werken en dus met lagere kosten goede zorg bieden aan zijn patiënten, stelt het bedrijf.

Philips-technici zullen vast in het ziekenhuis zijn gestationeerd om op die manier samen te werken met het ziekenhuispersoneel om de beschikbaarheid van de apparatuur en de operationele effectiviteit van het ziekenhuis te verbeteren.

Partnerschappen

Philips heeft al meer partnerschappen lopen met ziekenhuizen wereldwijd. Het bedrijf kondigde eerder deze week ook al een krachtenbundeling aan met het academische ziekenhuis Radboudumc in Nijmegen, voor de ontwikkeling van technologie die de gezondheidszorg kan verbeteren.

Gezondheid is een speerpunt in de strategie van Philips. Het bedrijf kondigde onlangs aan zich volledig op die markt te willen concentreren. De verlichtingsdivisie wordt verzelfstandigd. (ANP/Skipr)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top