ACTUEEL

Vilans: Gehandicapten kunnen ook ondernemen

Zelfstandig ondernemerschap is voor mensen met een lichamelijke beperking een reële werkgelegenheidsoptie. Dat stelt Vilans in het boekje ‘Verstandig ondernemen’.

Verstandig ondernemen

In ‘Verstandig ondernemen’ laat Vilans zien wat de mogelijkheden zijn voor verstandelijk gehandicapten om als ondernemer aan de slag te gaan. Het boekje bevat Nederlandse en Amerikaanse voorbeelden. Met het boekje wil Vilans de kansen en mogelijkheden van het ondernemerschap onder de aandacht brengen. Het uiteindelijke doel is samen met het werkveld en de doelgroep de kansen concreet te maken en te realiseren. Download ‘Verstandig ondernemen’.

Donner zet Wajongers aan het werk

Minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken probeert via een tv-spot duidelijk te maken dat jonggehandicapten willen en kunnen werken. Hij wil Wajongers stimuleren om aan het werk te gaan. Daarnaast wil hij vooroordelen wegnemen. Werkgevers denken dat deze werknemers meer tijd en geld kosten en weinig opleveren. Maar veel handicaps vormen niet per definitie een belemmering, stelt Donner. En aanpassingen om het werk mogelijk te maken hoeven werkgevers niet allemaal zelf te betalen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top