ACTUEEL

Bestuursvoorzitter Atrium MC maakt weer salarissprong

Bestuursvoorzitter David Jongen van het Atrium MC in Heerlen heeft vorig jaar fors meer verdiend dan in 2012. Hij ontving 268.229 euro. Dat is bijna twintigduizend meer dan in 2012.

Dit haalde 1Limburg uit het jaarverslag dat het ziekenhuis deponeerde. Het bedrag ligt boven het plafond van de Wet normering topinkomens (Wnt), maar volgens Atrium MC valt de salarisverhoging binnen het overgangsrecht.

Overgangsregeling

Jongen kwam in dienst bij het Atriumziekenhuis in oktober 2011, twee maanden voordat de Tweede Kamer instemde met de Wnt. Bestuurders in de overgangsregeling hebben na 2017 drie jaar de tijd om hun salaris af te bouwen tot maximaal honderddertig procent van het ministersinkomen (230.474 euro).

Afbouwen

Twee jaar op rij zag de bestuursvoorzitter zijn salaris toenemen met ongeveer acht procent. De ondernemingsraad van het Atrium riep de raad van bestuur op hun salarissen zo snel mogelijk af te bouwen. Hans Kerkkamp, die in augustus afscheid nam als lid van de raad van bestuur, verdiende vorig jaar 257.207 euro. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top