Tech

’s Heeren Loo start databank gehandicaptenzorg

‘s Heeren Loo heeft op 27 oktober de Cliënten DataBank (CDB) in gebruik genomen. Deze koppelt de gegevens uit de zorgdossiers van bijna tienduizend cliënten met een verstandelijke beperking van de ’s Heeren Loo Zorggroep.

Dat maakte ’s Heeren Loo via een persbericht bekend. De gegevens zijn niet te herleiden naar individuele cliënten, zegt de zorginstelling.

Systemen

Het is de ambitie om de databank samen met andere instellingen verder uit te bouwen, zodat informatie voor wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling breed beschikbaar komt. Die informatie wordt nu nog opgeslagen in tal van systemen en bestanden, zoals het elektronisch cliëntendossier (ECD), huisartseninformatiesysteem (HIS) of tandartsinformatiesysteem, psychodiagnostische informatiemodules en databestanden voor Routine Outcome Monitoring. Deze worden in de toekomst gekoppeld aan de CDB.

Toestemming

Door de gegevens bij elkaar te verzamelen is er een betere ontsluiting, maar kan ook beter worden voldaan aan eisen op het gebied van bescherming en toestemming voor gebruik, zo betoogt ’s Heeren Loo.

CDB wordt ontwikkeld in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam, de Rijksuniversiteit Groningen en Furore Informatica BV.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top