ACTUEEL

Uitspraak cardiologen 'zuur voor de zorg'

Het is zuur voor de nabestaanden en zuur voor de zorg dat de cardiologen van het voormalige Ruwaard Van Putten Ziekenhuis weg komen met een berisping. Dat vindt Robert Boersma, directeur van Zorgbelang Zuid-Holland, dat de belangen behartigt van patiënten en ten tijde van het gedoe rond de hartafdeling van het ziekenhuis ook een meldpunt had.

Boersma vindt het verbazingwekkend dat het de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) niet gelukt is de artsen geschrapt te krijgen uit het artsenregister. "Het lag er zo dik bovenop dat daar van alles mis was. Het is raar dat als de inspectie wil dat deze cardiologen nooit meer kunnen werken, dat niet lukt", vindt Boersma.

Verkeerde aanpak

"De inspectie heeft genoeg informatie verzameld waar ze hun doel mee zouden kunnen bereiken, maar kennelijk hebben ze voor de verkeerde aanpak gekozen. Het lijkt wel een juridisch probeersel dat mislukt is. Ik kan me de frustratie en de woede van de nabestaanden heel goed voorstellen."

Boersma hoopt dat de inspectie in hoger beroep gaat tegen de uitspraak en dat de cardiologen alsnog geschrapt worden uit het artsenregister.

Hoger beroep

Belangenorganisatie Hartpatiënten Nederland hoopt dat de Inspectie in beroep gaat. "De uitspraak die er nu ligt is zeer onbevredigend. De uitspraak was mogelijk heel anders geweest, als de inspectie individuele gevallen op een andere manier had toegelicht", liet een woordvoerder weten.

De patiëntenorganisatie vraagt zich af of het de cardiologen persoonlijk is aan te rekenen wat er fout is gegaan, of dat het gaat om fouten als gevolg van de hele keten van de zorg bij Ruwaard. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top