ACTUEEL

Elsevier vindt St. Jansdal beste ziekenhuis

Ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk is het beste ziekenhuis van Nederland, zo blijkt uit een inventarisatie van tijdschrift Elsevier. Het Harderwijkse ziekenhuis is het enige in Nederland dat de afgelopen 5 jaar de hoogste scores haalt in de jaarlijkse ranglijst.

 "St. Jansdal is veilig, nauwgezet, de medische zorg is up to date, de organisatie is solide en patiënten worden optimaal begeleid en voorgelicht", aldus Elsevier.

Gegevens

Elsevier beoordeelde 91 ziekenhuizen, waaronder de 8 universitair medische centra op 515 punten. Voor het onderzoek zijn onder meer gegevens gebruikt die de ziekenhuizen verplicht moeten aanleveren bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg en het Zorginstituut Nederland.

Ziekenhuis St. Jansdal laat weten ,,ontzettend blij'' te zijn met de beoordeling. ,,Het is een kroon op ons werk.''

Naast de lijst van ziekenhuizen die het over de afgelopen vijf jaar het beste deden, is ook de jaarlijkse lijst gepubliceerd. Er zijn dit jaar 10 ziekenhuizen die de maximale score van vier bolletjes in het eindoordeel hebben. St. Jansdal staat ook weer in die lijst. Het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam is dit jaar het beste op het onderdeel medische zorg; het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp blinkt volgens Elsevier uit in patiëntgerichtheid. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top