ACTUEEL

‘Aanslag-arts’ actief in Egypte

Pieter P., de arts die in Nederland een moordaanslag liet plegen op zijn ex-vrouw, is in Egypte gewoon weer aan het werk. Dat meldt de Telegraaf.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) pleitte op 28 oktober voor het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg nog voor een beroepsverbod voor de man. In 2013 deed de IGZ zonder succes hetzelfde bij het Regionaal Tuchtcollege in Zwolle.

Arabische naam

Uit onderzoek van de Telegraaf blijkt dat P. sinds dit jaar onder een andere naam zijn diensten als arts aanbiedt in zijn land van herkomst. Een beroepsverbod zal dat hoe dan ook niet kunnen voorkomen, omdat een doorhaling in het artsenregister geen internationale werking heeft. In 2003 betaalde P. twee junks om zijn ex-vrouw te overgieten met benzine en in brand te steken. Ze overleefde de aanslag, maar raakte ernstig verminkt. Hij werd veroordeeld tot vijftien jaar cel en kwam in 2012 vervroegd vrij. Toen het verpleeghuis waar hij datzelfde jaar een baan vond achter zijn verleden kwam, werd hij ontslagen.

Opvallend detail is dat P., toen hij begin jaren negentig emigreerde naar Nederland, zijn Arabische naam wijzigde in het Nederlands klinkende Pieter. Onder zijn Arabische naam is hij nu weer werkzaam in Egypte, aldus de Telegraaf.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top