ACTUEEL

WHO: meer dan 5000 doden door ebola

Er zijn waarschijnlijk al meer dan 5000 mensen overleden aan ebola. Dat maakte de Wereldgezondheidsorganisatie WHO woensdag bekend. Het precieze aantal wordt later op de dag duidelijk.

Er zijn bij de organisatie 13.703 gevallen van besmetting bekend sinds het begin van de uitbraak in maart. Het overgrote deel daarvan is in de West-Afrikaanse landen Guinee, Liberia en Sierra Leone. In Liberia lijkt de ziekte zich nu minder snel te verspreiden, aldus de WHO. Vermoedelijk komt dat doordat bij begrafenissen beter wordt opgelet dat de overledene niet wordt aangeraakt.

Van mensen die ebola hebben, overlijdt 70 procent.

Paus

Paus Franciscus heeft de wereld opgeroepen om al het nodige te doen in de strijd tegen ebola. Hij maakt zich grote zorgen om de onverbiddelijke ziekte, zei de paus woensdag tijdens zijn wekelijkse gebedsviering op het Sint-Pietersplein.

Intussen is er in Italië kritiek op het isoleren van militairen die zijn teruggekeerd uit het door ebola getroffen Liberia. Een aantal Amerikaanse militairen wordt in de Noord-Italiaanse stad Vicenza geïsoleerd op een militaire basis, terwijl ze geen symptomen van de ziekte vertonen. De president van de regio, Luca Zaia, wil dat de militairen vertrekken. ,,Wij hebben militaire bases, geen ebolacentra'', zei de politicus tegen de krant la Repubblica. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top