ACTUEEL

Emergis betaalde cliënten zwijggeld

Emergis heeft vorig jaar 2500 euro betaald aan twee cliënten, die ontevreden waren over de manier waarop een incident tijdens hun opname werd afgehandeld. Dat meldt de Provinciaal Zeeuwse Courant (PZC).

Minister Schippers laat PZC bij monde van een woordvoerder weten 'zwijgcontracten' af te keuren. De zaak draait rond een stel waarvan de vrouw ten tijde van de vrijwillige opname bij Emergis zwanger was. De vrouw had net een week eerder in het ziekenhuis te horen gekregen dat de zwangerschap gepaard ging met cysten in haar buik. In geval van bloedingen moest de vrouw terugkomen bij de gynaecoloog. Toen dit gebeurde werd ze blijkens de reconstructie van PZC afgescheept met een paracetamolletje en wat luiers. Haar vriend mocht de afdeling niet op om haar te troosten. Toen ze 's ochends onder het bloed op de gang smeekte om te mogen douchen, hield een verpleger dat bijna een uur tegen, aldus PZC. In het ziekenhuis bleek de vrouw uiteindelijk een buitenbaarmoederlijke zwangerschap te hebben.

Na een klacht, stelde de Inspectie voor de Volksgezondheid vast dat er fouten gemaakt waren in de overdracht en de opvolging van somatische klachten. Het stel werd een intern onderzoek beloofd. Ze kregen 2500 euro, waarover ze niet mochten praten. Het stel voelt zich niet gebonden omdat het contract hen is voorgelegd toen ze allebei nog opgenomen en labiel waren. Ze willen andere behandelaars en alsnog een onderzoek waaraan consequenties kunnen worden verbonden


 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Mauk van Heemstra ZorgSteedsBeter

31 oktober 2014

Weer een voorbeeld van een organisatie die niet weet wat je mist als je echt wilt leren van fouten, doordat iedereen permanent op zoek gaat naar verbetermogelikheden.

Net als de ophemeling vorige week van ziekenhuizen met weinig klachten. Dat lijkt zo mooi, maar is een indicator dat permanent verbeteren niet in de genen en zelfs niet in het beleid zit!

Zwijggeld.... kun je je daar een respectvolle stimulerende werkcultuur bij voorstellen?

Top