ACTUEEL

Minister wil samenhang in geneesmiddeleninformatie

Minister Schippers van Volksgezondheid wil dat de onafhankelijke partijen die zich bezig houden met medicijnbeoordeling beter samen werken. Ook moet hun informatie beter vindbaar zijn.

Dat schrijft Schippers in de motivering van haar besluit om de subsidieverlening voor het Geneesmiddelenbulletin en MedicijnBalans met twee jaar te verlengen. Gezien de specifieke functie van deze voorzieningen is het volgens Schippers gepast om overheidssteun te geven. Wel wil Schippers dat beide partijen de komende twee jaar nadrukkelijker de samenwerking gaan zoeken met het Farmacotherapeutisch Kompas, het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) en het Lareb. Ook zullen zij hun informatie beter vindbaar moeten ontsluiten.

Doelmatig

Het Geneesmiddelenbulletin verstrekt onafhankelijke en objectieve informatie over geneesmiddelen aan allen die deze voorschrijven, afleveren of gebruiken. De werkwijze van het Geneesmiddelenbulletin kenmerkt zich door de kritische houding ten opzichte van de informatie die door de experts wordt geleverd. MedicijnBalans is een programma van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM). MedicijnBalans richt zich op het stimuleren van de discussie over de meerwaarde van nieuwe geneesmiddelen waar nog geen (Nederlandse) richtlijnen voor bestaan. Hiermee ondersteunt MedicijnBalans artsen om een onderbouwde keuze te maken voor een nieuw geneesmiddel en hen te stimuleren deze middelen doelmatig voor te schrijven

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top