Tech

Verenso certificeert EPD van Nedap

Verenso certificeert EPD van Nedap

Het multidisciplinaire EPD van Nedap is gecertificeerd door Verenso. Hiervoor ontving Verenso informatie van zorginstellingen De Posten en Schakelring. Het EPD van Nedap is het eerste EPD met een multidisplinaire opzet dat gecertificeerd is.

Door het gebruik van een multidisciplinair EPD ontstaat transparantie; alle disciplines - van verzorging, paramedici tot specialisten, cliënt en familie – werken samen in één systeem waardoor snel en effectief relevante patiëntinformatie kan worden gedeeld.

Verenso - vereniging van specialisten in ouderengeneeskunde en sociaal geriaters - wil het gebruik van een EPD bevorderen voor specialisten in ouderengeneeskunde. Op dit moment is elektronische dossiervoering daar nog geen eis voor opleiders.

Internationale standaard

Daarnaast heeft Nedap de internationale standaard SNOMED/CT geïmplementeerd in het EPD. Deze standaard verlaagt de administratieve lastendruk bij zorginstellingen en zorgt voor een uniforme codering. Hierdoor kunnen geen misverstanden ontstaan over bijvoorbeeld een ziektebeeld. Ook maakt de standaard het mogelijk gegevens te combineren met andere classificaties om tot landelijke statistieken en financiële verantwoording van de zorg te komen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top