ACTUEEL

Brabants fusieziekenhuis verder als Bravis

Brabants fusieziekenhuis verder als Bravis

Het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal en het Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom hebben hun fusie beklonken met een nieuwe naam. Vanaf 1 januari gaan de gefuseerde ziekenhuizen samen verder onder de naam Bravis ziekenhuis.

Leden van de raad van bestuur hebben op vrijdagochtend 31 oktober de nieuwe naam met bijbehorend beeldmerk op beide locaties gelijktijdig onthuld. "De nieuwe naam staat voor het bundelen van kracht op het gebied van gezondheidszorg in West-Brabant”, legt bestuursvoorzitter Hans Ensing uit. “'Bravis' is een kernachtige verwijzing naar onze Brabantse roots en het Engelse ‘brave’. ‘Vis’ is de Latijnse term voor kracht. Door onze kennis en kunde te bundelen versterken we samen de kwaliteit van zorg in de regio.”

Samenwerken

De samenwerking is ook terug te zien in het beeldmerk van Bravis. Daarin komen twee stromingen bijeen die elkaar versterken en opstuwen. “We vinden het een toepasselijk symbool dat aangeeft waar de nieuwe organisatie voor staat”, zegt bestuurder Janneke van Vliet. “We zien het begrip samenwerking in de volle breedte: tussen zorgverleners in de vestigingen onderling, maar zeker ook met andere zorgverleners buiten het ziekenhuis, zoals de huisartsen. Ook de samenwerking met de patiënt als partner in zorg vormt een belangrijk element in onze visie."

Hoewel beide ziekenhuizen officieel per 1 januari 2015 fuseren en pas vanaf die datum onder de naam Bravis ziekenhuis verder gaan, is er bewust voor gekozen nu al de nieuwe naam wereldkundig te maken.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top