ACTUEEL

VNG: bijna alle jeugdhulp in november klaar

Bijna alle contracten tussen gemeenten en organisaties voor jeugdhulp en -zorg zullen de komende maand rond komen. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) meldt op 31 oktober dat ongeveer de helft voor de deadline van 1 november rond komt, de rest volgt in november.

VNG-voorzitter Annemarie Jorritsma vindt het ‘spijtig’ dat de afgesproken datum van 1 november niet overal wordt gehaald. “Maar het doel is niet het halen van een datum, maar het maken van goede afspraken over de zorg van je inwoners”, aldus Jorritsma.

Laat

Volgens de VNG konden gemeenten pas laat aan de slag gaan, omdat zij zaten te wachten op informatie van het Rijk over cliënten van jeugdhulpinstellingen. Deze gegevens waren vervolgens niet hetzelfde als die van de instellingen.

Ook bleek er in eerste instantie te weinig geld te zijn om alle zorg die nodig is in te kopen. Gemeenten verwachten dat ze meer jeugdhulp moeten inkopen dan waarvoor ze van het Rijk budget hadden gekregen. De centrale overheid heeft inmiddels gezegd bij te springen als dat inderdaad zo is. Gemeenten worden volgend jaar niet alleen verantwoordelijk voor de jeugdzorg, maar ook voor ondersteuning van ouderen en chronisch zieken. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top