ACTUEEL

Oud-topambtenaar leidt Franciscus Vlietland

Oud-topambtenaar leidt Franciscus Vlietland

Roos van Erp-Bruinsma gaat op 24 november aan de slag als bestuursvoorzitter van de Sint Franciscus Vlietland Groep in Rotterdam. Ze neemt daarmee permanent de functie over van interim bestuurder Leo Schoots, die vanaf 1 januari 2014 in dienst was.

Bouw- en bedrijfskundige Van Erp-Bruinsma kan bogen op ruime ervaring als bestuurder van grote,  sterk veranderende organisaties. Ze vervulde bestuurlijke functies bij onder meer KPMG, Connexxion en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, waar ze tussen 2008 en 2012 secretaris-generaal was. In 2007 was ze ook kandidaat voor de Eerste Kamer voor de PvdA.

In haar nieuwe rol als bestuursvoorzitter zal ze samen met bestuurders Karen Kruijthof en Mark Janssen verder vorm geven aan de fusie tussen het Sint Franciscus Gasthuis en het Vlietland Ziekenhuis. Daarnaast verwacht de raad van toezicht dat ze een belangrijke rol spelen in het leiden van grote veranderingen en het onderhouden van de complexe relaties binnen de ziekenhuiswereld.

De Sint Franciscus Vlietland Groep is in 2012 ontstaan uit de fusie van het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam en het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top