Finance

‘Financiering verzorgingshuizen dupeert ouderen’

De Tweede Kamer wil duidelijkheid van staatssecretaris Jet Bussemaker over de toekomstige sluiting van de helft van de verzorgingshuizen in Nederland. Verzorgingshuizen zijn genoodzaakt te sluiten omdat zij minder vergoeding krijgen voor ouderen die weinig zorg nodig hebben. De Tweede Kamer vreest dat de ouderen de dupe worden. Dat meldt RTV Noord.

Financiële problemen

Door de regeling zouden de ouderen moeten verhuizen. Veel van hen zien het verzorgingshuis echter als ‘eindstation’ en voelen hier niets voor. Het gevaar bestaat daarnaast dat een deel van de verhuisde ouderen eenzaam zullen worden en in financiële problemen kunnen raken.

Dwangmaatregelen

SP-Kamerlid Renske Leijten vindt dat Bussemaker moet erkennen dat deze vorm van financieren veel stuk maakt. Bussemaker stelt volgens haar dat mensen keuzevrijheid hebben. Als ze niet tevreden zijn over de zorgverlening, kunnen ze ergens anders gaan ‘shoppen’. Leijten spreekt op RTV Noord niet van keuzevrijheid, maar van dwang. Volgens haar hebben de ouderen geen keuze als de verzorgingshuizen sluiten.

Bussemaker laat over twee weken weten of ze ingrijpt in het beleid.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top