ACTUEEL

Rolstoelers racen tijdens Zwarte Cross

Gehandicapten die gekluisterd zijn aan een rolstoel, denderen in de komende editie van de Zwarte Cross in het Achterhoekse Lichtenvoorde zelf over het circuit.

Bij de inschrijving voor de speciale buddyseatklasse liep het op 3 november storm: binnen enkele minuten was het maximum aantal deelnemers bereikt.

Vehikels

In een recordtijd van acht minuten waren ook alle andere klassen volgeboekt. In totaal zijn dat volgens een woordvoerder van de organisatie ruim drieduizend deelnemers. Het is voor het eerst dat gehandicapten zelfstandig mee kunnen doen aan het muziek- en motorcrossevenement, dat volgend jaar de negentiende editie beleeft. Ze komen de baan op in zelfgebouwde vehikels, waarin de gehandicapte in een team met vrienden of familie meerijdt of zelf achter het stuur zit.

Raceklassen

Naast serieuze motorsport telt de Zwarte Cross raceklassen waarbij het vermaken van het publiek voorop staat. Het driedaagse Zwarte Cross Festival is in 2015 op 24, 25 en 26 juli. Vorig jaar kwamen 185.000 bezoekers op het evenement af. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top