ACTUEEL

Van Rijn begrijpt vaders kritiek

Staatssecretaris Van Rijn begrijpt de kritiek die zijn vader Joop van Rijn heeft op de kwaliteit van zorginstelling WZH waar zijn dementerende vrouw wordt verpleegd. Dat zei Van Rijn gisteren in het tv-programma Pauw. De vader van Van Rijn uitte de kritiek op de zorginstelling in een interview in het AD samen met een buurman Ben Oude Nijhuis, wiens vrouw ook verpleegd wordt bij WZH.

"Mijn vader is verdrietig en maakt zich zorgen over zijn vrouw. Ik probeer mijn vader zo goed mogelijk te steunen", aldus Van Rijn. Hij vertelde ook dat zijn vader geschrokken is van alle publiciteit, en dat ze samen veel praten over de geleverde zorg.

Vingerknip

De staatssecretaris benadrukte dat de kwaliteit van de verpleeghuiszorg in het algemeen niet goed genoeg is. Daarom wil hij de zorg beter maken. "Niet alleen voor mijn moeder, maar voor iedereen." Volgens Van Rijn vergt het wel tijd om de zorg voor mensen die intensieve en langdurige zorg nodig hebben, te verbeteren. "Dat is niet met één vingerknip geregeld", zei hij.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Nicoline Zemering

5 november 2014

Wat een kanjers zijn jullie Joop van Rijn en Ben Oude Nijhuis. Heel erg naar dat jullie dit moeten meemaken. Ik heb heel andere ervaringen met mijn moeder in WZH Hoge Veld. Lees mijn blog van juni jl. er maar op na: http://de50plusmeisjes.nl/dement-verzorgt-in-verpleeghuis/

Top