ACTUEEL

Erbudak moet Slotervaart 2,5 ton betalen

Erbudak moet Slotervaart 2,5 ton betalen

Voormalig bestuursvoorzitter Aysel Erbudak moet met haar bedrijf Meromi Participaties 2,5 ton terugbetalen aan het Slotervaartziekenhuis. Dat melden Het Parool en NRC Handelsblad op basis van een vonnis dat de rechtbank in Haarlem eind november heeft geveld in een zaak van het ziekenhuis tegen Erbudak.

De 2,5 ton betreft een investering in het Rotterdamse webbedrijfje Drimpy. In 2011 sloot Erbudak een akkoord over een aandelenovername. Via Meromi Participaties, een bv waarvan zij aandeelhouder en enig bestuurder is, zou Erbudak in fases een lening van 1,3 miljoen euro verstrekken aan Drimpy, waarmee ze 42 procent van de aandelen van het digitale zorgplatform zou verwerven.

Het geld dat nu moet worden teruggestort was onderdeel van deze overeenkomst, maar kwam niet van Meromi, maar van het Slotervaartziekenhuis, dat handelde in opdracht van Erbudak. Volgens de rechtbank in Haarlem is er om die reden “geen rechtsgrond” voor de investering die het ziekenhuis deed was Erbudak niet vertegenwoordigingsbevoegd om de verbintenis aan te gaan.

Erbudak overweegt in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. Sinds ze begin 2013 na een slepend conflict door het Slotervaart werd ontslagen, is ze verwikkeld in een reeks rechtszaken. Eén daarvan betreft een aandelenemissie, die ten koste ging van Erbudaks positie als belangrijkste aandeelhouder. Volgens Erbudak hadden de overige aandeelhouders deze aandelen nooit zonder haar toestemming mogen uitgeven. Nadien werd het Slotervaart overgenomen door zorgondernemer en huidig eigenaar Loek Winter.

Fraude

In een andere zaak eist Erbudak achterstallig salaris van het Slotervaartziekenhuis. Omgekeerd eist het ziekenhuis geld van Erbudak. Hiermee samenhangend doet het Openbaar Ministerie onderzoek naar mogelijke fraude door Erbudak. Ze wordt er van verdacht circa 1 miljoen euro van het ziekenhuis te hebben gebruikt  voor een mislukte grondaankoop in Turkije.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

L. Kalffleisch

5 november 2014

Erbudak heeft de kluit belazerd.Ik vind dat de toezichthouders volledig hebben gefaald en ook aangeklaagd moeten worden.Ik verwacht op korte termijn dat de Fiod Aysel definitief buiten spel zet.

Top