ACTUEEL

Werknemers Severinus willen einde conflict

Werknemers van zorginstelling Severinus in Veldhoven roepen hun raad van bestuur en raad van toezicht op een einde te maken aan het conflict dat de leiding al maanden heeft met de cliëntenraad en de vakbonden. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De werknemers besloten deze week tot de oproep tijdens twee personeelsbijeenkomsten.

Het conflict gaat over klachten over de zorg en cultuur en leidde dit voorjaar tot een bestuurscrisis. Toen werd Jeroen Collette tijdelijk als extra bestuurder aangesteld naast voorzitter Geraline Leusink. Inmiddels is Leusink vertrokken, zit de termijn van Collette erop en is Frans Croonen als nieuwe interim-bestuursvoorzitter gestart.

Vertrouwen

De personeelsleden vinden het tijd voor een schone lei. Zij roepen hun raad van bestuur en raad van toezicht om het verleden te laten rusten en vanaf nu te werken aan een goede toekomst voor Severinus. Of dit lukt, is volgens het Eindhovens Dagblad nog de vraag. Die schrijft dat de cliëntenraad definitief het vertrouwen heeft opgezegd in de voorzitter een lid van de raad van toezicht.

Severinus biedt zorg aan zeshonderd mensen met een verstandelijke beperking.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

D G o

9 november 2014

Frans, gewoon een beetje lef tonen en doortastend zijn.

Top