ACTUEEL

Amsterdam krijgt topinstituut gezondheidszorg

Amsterdam krijgt een internationaal topinstituut op het gebied van gezondheidszorg: Amsterdam Health and Technology Institute (AHTI). Dat is een initiatief van de gemeente Amsterdam, Duke Global Health Institute en Amsterdam Institute for Global Health and Development (AIGHD).

Oprichters AIGHD en Duke University zijn gerenommeerde onderzoeksinstituten, die hun wereldwijde netwerken van onderzoekers en wetenschappers in de gezondheidszorg en in het bedrijfsleven inzetten om van AHTI een succes te maken.

Urgentie

Wereldwijd leven mensen langer en stijgen de kosten van de medische zorg. De urgentie is hoog om met innovatieve oplossingen de kwaliteit en toegankelijkheid van de zorg te verhogen en de kosten te verlagen. Door de decentralisatie van zorg in Nederland is dit voor Amsterdam een actuele uitdaging. AHTI vloeit voort uit de visie van Amsterdam dat innovatie in de gezondheidszorg essentieel is om tot duurzame oplossingen te komen.

Academische hart

AHTI gaat onderzoek koppelen aan ondernemerschap en onderwijs. Het kennisinstituut werkt samen met Vodafone, Achmea, Boston Consulting Group en Ahold. Het academische hart van AHTI wordt, naast Amsterdam Institute for Global Health and Development en Duke University, gevormd door de universiteiten VU, UvA en Twente, het Academisch Medisch Centrum (AMC) en de Hogeschool van Amsterdam.

Joep Lange

AHTI is een van de laatste initiatieven van de wetenschapper Joep Lange. Hij was aan boord van het MH-17 vliegtuig dat boven de Oekraïne neerstortte. De visie van Joep is toegang tot kwalitatief goede gezondheidszorg voor iedereen door gebruik te maken van de wisselwerking tussen onderzoek en praktijk en de samenwerking tussen publieke en private partners. Dit is duidelijk zichtbaar in AHTI.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top