ACTUEEL

Grote zaak zorgfraude voor rechter

Elf verdachten staan de komende week in Den Haag terecht omdat ze voor miljoenen euro's aan zorgfraude zouden hebben gepleegd. Het Openbaar Ministerie (OM) noemt de groep een criminele oplichtersbende.

De aanklager zal niet alleen straffen eisen bij de rechtbank, maar ook in totaal ongeveer 3,5 miljoen euro terugeisen van deze verdachten.

Gelogen

De verdachten zouden valse facturen hebben ingediend bij Zorgkantoor Haaglanden, CZ Zorgkantoren en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)/Centraal Administratiekantoor. Deze organisaties hebben vervolgens ongeveer 6,2 miljoen euro onterecht uitgekeerd, aldus het OM. Ook werden bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) in Driebergen valse dossiers van patiënten ingevoerd, waarbij werd gelogen over aandoeningen als dwarslaesie, tumoren en MS.

Ambtenaar

Een van de verdachten werkte als ambtenaar bij het CIZ. Justitie denkt dat hij zich voor 6.000 euro heeft laten omkopen en de valse informatie heeft ingevoerd. Ook de vermoedelijke omkoper moet voor de rechter komen. Een andere verdachte was bestuurder bij de Stichting Intercare uit Nijmegen die voor onder meer thuiszorg en verpleging zorgt. (bron: ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top