HRM

Utrechtse psychologe is Mooi Mens 2014

De Utrechtse psychologe Lisa Tarmidi is uitgeroepen tot Mooi Mens 2014. Tarmidi opende een 'lifestylestore' aan de Oudegracht in Utrecht, waar mensen met een psychiatrische achtergrond in de kapsalon kunnen werken.

Tarmidi werkt zelf in de geestelijke gezondheidszorg. Volgens haar vallen mensen die behandeld zijn in de psychiatrie tussen wal en schip als ze zonder hulp verder moeten. In haar kapsalon kunnen dergelijke mensen in hun eigen tempo leren om weer een plek in de maatschappij te vinden. Tarmidi werd gekozen uit 338 kandidaten. Hiermee biedt zij een nieuwe vorm van hulp bij re-integratie inclusief de zorg die de cliënten ook na behandeling nog nodig hebben. 

Publieksprijs

De publieksprijs is gewonnen door Joyce van Vliet uit Zwolle. Zij geeft weerbaarheidstraining aan kinderen en jongeren met ADHD of een autistische stoornis. Dat doet ze als coördinator en trainer bij Stichting Empower. Hier vergroot zij de kwaliteit van leven en het perspectief van kinderen en jongvolwassenen met ADHD, ADD of met een autismespectrumstoornis. Door sporten, bewegen en een gezonde levensstijl vergroten zij hun vaardigheden, overwinnen zij angsten en krijgen zij weer vertrouwen in zichzelf.

Eigen initiatieven

De Mooi Mens Verkiezing is een jaarlijkse wedstrijd voor mensen die in de zorg werken en die succesvolle eigen initiatieven op poten hebben gezet. Dit jaar vond de wedstrijd, een inititaitef van de  Stichting IZZ,  voor de achtste keer plaats. Vorig jaar was de prijs voor verpleegkundige Ellen Sijbers, die een zalfpoli voor jongen kinderen oprichtte. (ANP/Skipr)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Joke Zwanikken Leenders

10 november 2014

LISA VAN HARTE PROFICAT
Mensen door mensen mooi maken Echt VERWENZORG

Top