ACTUEEL

MMC opent centrum voor chronisch zieken

Máxima Medisch Centrum opende op 7 november het nieuwe medisch centrum Flow voor chronisch zieken. Flow is een centrum voor revalidatie en preventie van ziekenhuisopname.

Het aantal chronisch zieken neemt toe. In Nederland hebben 4,5 miljoen mensen een chronische aandoening. En 1,3 miljoen mensen hebben meerdere chronische ziekten. De komende jaren zal die multimorbiditeit met vijftig procent toenemen. Máxima Medisch Centrum anticipeert daarop met Flow, medisch centrum voor fitheid, leefstijl, ontwikkeling en wetenschap.

Samenwerking

Het centrum biedt revalidatie en begeleiding volgens landelijke richtlijnen. Het multidisciplinaire team bestaat uit sportartsen, longartsen, cardiologen, oncologen, psychologen, gespecialiseerd verpleegkundigen, diëtisten en fysiotherapeuten. Flow werkt nauw samen met huisartsen, paramedici in de eerste lijn, collega zorgverleners, patiëntenverenigingen en revalidatiecentra. En er wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan.

Kosteneffectief

Geïndividualiseerde behandelprogramma’s bieden zorg op maat en ze zijn kosteneffectief. Het centrum biedt de beste medische revalidatiezorg en patiëntenservice. Daardoor neemt kwaliteit van leven toe en zorgconsumptie af.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top