ACTUEEL

Santeon-ziekenhuizen verbeteren kankerzorg

De zes topklinische opleidingsziekenhuizen die samenwerken onder de naam Santeon gaan hun kennis en ervaring op het gebied van kankerzorg meer delen.

Zo hebben de ziekenhuizen op 10 november bekend gemaakt. Ze hanteren hiervoor een systeem van best practises. De komende tijd worden die ingevoerd voor darm-, long- en prostaatkanker.

Borstkanker

Op het gebied van borstkanker is die al ingevoerd. Daardoor scoren de Santeon-ziekenhuizen hoger dan de Soncos-normen, de volumerichtlijnen en de normen die gelden voor het verkrijgen van het borstkankerlintje. In het multidisciplinaire behandelteam zit bijvoorbeeld standaard een plastisch chirurg, zodat borstreconstructie in eenzelfde behandeltraject blijft. Daarnaast hebben patiënten één aanspreekpunt tijdens het gehele zorgtraject.

Diagnose

Voor het komende halfjaar verwachten de zes huizen te realiseren dat vrouwen met verdenking op borstkanker in alle Santeon ziekenhuizen binnen een dag terecht kunnen voor diagnostisch onderzoek. Nu kan dat al bij twee van de zes ziekenhuizen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top