ACTUEEL

‘Zorgsite met onbenullige tips moet uit de lucht’

De plaatselijke politiek is woedend op WIJ Groningen, de organisatie waaronder de sociale wijkteams in de stad opereren. Partijen vinden dat de WIJ-site met lijstjes van zorgtips zo snel mogelijk uit de lucht moet. De tips zijn onbenullig en denigrerend.

Dat schrijft DvhN op 11 november.

Tips

Op de site wordt stilgestaan bij de nieuwe zorgtaken van de gemeente. Maar er staan ook tips op, zoals: “Maak niet iedere dag uw huis schoon, maar verdeel de klusjes over de week. Dat kost minder inspanning.” Ook wordt thuiszorgcliënten aangeraden een vaatwasser of wasdroger te kopen om het huishoudelijk werk te verlichten. En voor mensen die slecht ter been zijn: “Misschien kunt u kijken welke winkels dichterbij zijn. Dan hoeft u niet zo ver.”

Klachten

De naam ‘WIJ’ werd op 10 november feestelijk gelanceerd. Inmiddels wordt de site met tips flink bekritiseerd en bespot. Verantwoordelijk wethouder Ton Schroor is het daar niet mee eens. Tegen RTV Noord zegt hij dat de tips bruikbaar zijn.  WIJ heeft nog geen klachten gehad, aldus de wethouder. RTV Noord heeft op haar website inmiddels een lijstje met hilarische tips verzameld.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

doroth jansen

11 november 2014

Het feit dat iemand oud en/of hulpbehoevend is wil niet zeggen dat deze persoon niet meer kan denken. Deze adviezen zijn ronduit beledigend. Niet iedereen heeft het geld om een vaatwasser en een wasdroger te kopen. Mensen die slecht ter been zijn gaan niet naar het andere einde van de stad om boodschappen te doen. De oudere en/of hulpbehoevende mens wordt in Nederland steeds meer betutteld. Bah!

Top