Finance

Maartenskliniek moet mogelijk 2,8 miljoen betalen

Maartenskliniek moet mogelijk 2,8 miljoen betalen

De Sint Maartenskliniek in Nijmegen moet mogelijk 2,8 miljoen euro terugbetalen aan zorgverzekeraars. Dat meldt de Gelderlander. Het ziekenhuis zou in 2012 en 2013 verkeerde declaraties gestuurd hebben voor behandeling van lage rugpijn. Dat blijkt uit het zelfonderzoek dat alle ziekenhuizen van de NZa moeten doen.

Vijfhonderd patiënten kregen een training om te leren omgaan met chronische rugpijn in een hotel in Berg en Dal in sessies van 2 keer 5 dagen. "We hebben met instemming van de zorgverzekeraars een declaratiecode gebruikt die van toepassing is op een ziekenhuissetting. Daar valt een hotel niet onder. Maar voor dit product bestond geen andere declaratiecode", aldus financieel directeur Olvi Zanin van de Sint Maartenskliniek in de krant.  De methode is volgens het ziekenhuis bewezen effectief. Zanin: "We verwachten dat zorgverzekeraars ons de vergoedingen laten houden."

Regels

De NZa reageert niet inhoudelijk op de zaak, maar zegt wel dat normaal gesproken het gebruik van verkeerde codes, betekent dat regels niet gevolgd en te controleren zijn en dat dan terugbetaald moet worden.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top