ACTUEEL

Duitse verpleger verdacht als seriemoordenaar

Speciale onderzoekers van de Duitse politie bekijken of een 38-jarige verpleegkundige de hand heeft gehad in meer dan honderd sterfgevallen in twee ziekenhuizen in de deelstaat Nedersaksen.

De broeder staat al terecht voor drie moorden en twee pogingen daartoe maar de autoriteiten houden nu alle sterfgevallen tegen het licht die tijdens diensten van de man zijn voorgevallen.

Onderzoek

De man zou patiënten hebben geïnjecteerd met dodelijke medicamenten in ziekenhuizen in Delmenhorst en Oldenburg. Tijdens de behandeling van de drie moordzaken hebben getuigen gewezen op andere verdachte gevallen. “Het onderzoek is ontzettend groot”, aldus de leidende aanklager.

Veroordeling

De man staat sinds september terecht voor de drie moorden en twee moordpogingen maar is eerder ook al een keer veroordeeld tot 7,5 jaar cel voor poging tot moord in de kliniek in Delmenhorst. Sinds zijn veroordeling zijn de nieuwe zaken aan het licht gekomen.

Trots

De verdachte maakt tot nu toe gebruik van zijn zwijgrecht. In de gevangenis zou hij zichzelf echter trots de “grootste seriemoordenaar sinds de Tweede Wereldoorlog” hebben genoemd. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top