ACTUEEL

Extra toezicht bij Limburgse woonzorgcorporatie

Woningcorporatie Vitaal Wonen in Limbricht is onder verscherpt toezicht geplaatst vanwege geldproblemen. Vitaal Wonen heeft te maken met hoge kosten vanwege forensische onderzoeken en juridische procedures na het ontslag van directeur Noël P. die de corporatie zou hebben opgelicht.

De vermogenspositie van Vitaal Wonen is verslechterd en lijkt zich de komende jaren onvoldoende te herstellen, maakte het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV) maandag bekend.

Gesjoemel

Vitaal Wonen, dat zich afficheert als specialist op het gebied van wonen en zorg, heeft ongeveer 275 woningen. Directeur Noël P. werd vorig jaar ontslagen vanwege gesjoemel. Hij had zich zonder toestemming salaris toegekend. Er zou bovendien privé 184.000 euro zijn verdiend aan een vastgoedtransactie van Vitaal Wonen met aannemers. De kleine corporatie in Limbricht zou ook een villa hebben gekocht die werd verhuurd aan de voorzitter van de raad van toezicht.

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst verdenkt hem én zijn vader (die tot 2007 directeur was bij Vitaal Wonen) van oplichting, valsheid in geschrifte, witwassen en corruptie. Op dit moment staan in totaal elf corporaties onder verscherpt toezicht van het CFV. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top