ACTUEEL

Toezichthouders: kritisch vergelijken loont

Toezichthouders ACM en NZa adviseren consumenten met klem om het aanbod van zorgverzekeringen kritisch te bekijken. Volgens de toezichthouders zijn de verschillen nog nooit zo groot geweest.

Autoriteit & Markt (ACM) en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) doen de consument ook een handreiking bij het gebruik maken van vergelijkingsites. Op de website van ConsuWijzer staan praktische tips voor een optimaal gebuik van de sites.

Checken

Verder moet het voor de consument duidelijk zijn hoe de vergelijking tot stand is gekomen en waaraan de site geld verdient. Consumenten doen er altijd goed aan om verschillende sites te gebruiken om  zo te bepalen welke zij het meest prettig vinden in gebruik, aanbod en duidelijkheid. Als een consument twijfels heeft over de dekking van een aanbod, doet hij er goed aan om bij de zorgverzekeraar zelf nog eens te checken, aldus ACM en NZa.

Correct

Eerder onderzocht de NZa de wijze waarop zorgverzekeraars vergelijkingssites van informatie voorzien en de consequenties hiervan voor de juistheid en vergelijkbaarheid van het aanbod van de verschillende vergelijkingssites. Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat de informatie over de polissen klopt, ook op vergelijkingssites. Zorgverzekeraars zijn ervoor verantwoordelijk dat op vergelijkingssites waar zij een contract mee hebben, de informatie over hun polissen correct is. De NZa wees de zorgverzekeraars nog eens extra op deze verantwoordelijkheid.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top