HRM

'Ontslaggolf zorg blijft voorlopig uit'

'Ontslaggolf zorg blijft voorlopig uit'

Van de tienduizenden ontslagen die dit jaar werden verwacht zijn er door het UWV eind oktober nog geen 2.000 toegekend. Dat meldt de Vokskrant op basis van een eigen steekproef.

Daarmee zijn dit jaar in totaal iets meer dan 5.0000 medewerkers van 33 zorginstellingen hun baan kwijtgeraakt, bijvoorbeeld doordat hun tijdelijke contract niet is verlengd. Behalve via ontslagen proberen zorginstellingen vooralsnog vooral via natuurlijk verloop van mensen af te komen. Daarnaast zijn er dit jaar bij dertien zorginstellingen nog eens duizend fulltimebanen verdwenen, waarvan onbekend is om hoeveel medewerkers het gaat, zo meldt de Volkskrant. Omdat in de zorg veel parttime wordt gewerkt, gaat het zeker om nog eens ruim 2.000 werknemers.

Ontslagenteller

Daarmee blijft de voorspelde ontslaggolf die tienduizenden zou treffen voorlopig uit. De ontslagenteller van de Abvakabo FNV staat sinds deze week op ruim 26.000, werkgeverskoepel ActiZ komt op iets meer dan 20.000. Volgens de Volkskrant zijn deze cijfers gebaseerd op berichten over ontslagen die nog niet zijn doorgevoerd. Enkele honderden ontslagaanvragen zijn de afgelopen weken voorlopig afgewezen omdat instellingen volgens het UWV 'te voorbarig' zijn. Ze gaan bijvoorbeeld voorbij aan extra geld dat beschikbaar is om met name thuishulpen aan het werk te houden.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top