ACTUEEL

Rolstoelvervoer: tientallen euro’s prijsverschil

Ruim 33 euro op een afstand van een kilometer. Dat is het verschil tussen de goedkoopste en duurste taxirit voor een rolstoelgebruiker in Utrecht. Dat blijkt uit een belronde van het AD.

Het AD nam contact op met zes taxibedrijven met de vraag om een rolstoelgebruiker te vervoeren van het Diakonessenhuis naar de Gerrit Rietveldhof in Utrecht. Een rit van ongeveer vijf minuten. Resultaat: drie taxibedrijven hanteren vaste prijzen. De duurste rekent 42,50 euro. Vanwege de service, legt de eigenaar uit aan het AD. "We nemen zelf een rolstoel mee, halen de patiënten uit het ziekenhuisbed en leggen ze in het verpleeghuis er ook weer in. Die diensten horen er bij ons bij. Als dat allemaal niet hoeft, kan het goedkoper." Het goedkoopste taxibedrijf wilde de rit voor 9 euro doen.

Regiotaxi

Het allerbest zijn minder validen af bij de Regiotaxi. Daar kost de rit 7,80 euros zonder Wmo-korting. Wel moeten klanten dan langer wachten en de taxi soms delen met anderen. 

De brancheorganisatie KNV Taxi ziet geen problemen. Een klant moet gewoon uitzoeken waar hij het goedkoopst uit is. "Dat doe je immers ook als je een tv koopt of een bankstel", aldus een woordvoerder. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top