ACTUEEL

‘Ziekenfondsgeld moet naar zorg’

De 1,3 miljard euro die overbleef bij de opheffing van het Ziekenfonds, moet vanaf 2016 naar de zorg gaan en niet naar beleggers en risicovolle investeringen. Dat zegt CDA-Kamerlid Hanke Bruins Slot tegen RTL nieuws.

Zorgverzekeraars kregen het bedrag als reserve toen de Zorgverzekeringswet werd hervormd, en mogen het vanaf 2016 gebruiken. "Ik wil dat dat geld uiteindelijk wordt besteed aan de kwaliteit van de zorg, en niet dat het straks gaat naar risicovolle investeerders en beleggers", zegt Bruins Slot tegen RTL Nieuws. "De premie stijgt op dit moment, het eigen risico stijgt, en mensen krijgen minder keuzevrijheid in de zorg. Dan moet er dus ook meer geld in de zorg terechtkomen."

Dementie

Een goed voorbeeld daarvan is het verbeteren van de zorg voor mensen met dementie. Bruins Slot: "Dementie wordt de komende jaren de grootste doodsoorzaak, heel veel mensen zullen dementie krijgen. Daar moeten we dus heel goede zorg voor krijgen en daar zijn nog veel stappen in te ondernemen. Laten we het geld daarvoor gebruiken." 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top