ACTUEEL

Meurs weer machtigste vrouw in de zorg

Meurs weer machtigste vrouw in de zorg

RVZ-voorzitter Pauline Meurs is door Opzij dit jaar aangemerkt als de machtigste vrouw in de zorgsector. Ook vorige jaar voerde Meurs de top 10 van machtige vrouwen in de zorg aan.

De top drie wordt gecompleteerd door bestuursvoorzitter Diana Monissen van zorgverzekeraar De Friesland en directeur Wilna Wind van patiëntenfederatie NPCF. Opvallend is de prominente aanwezigheid van topvrouwen van Radboudumc. Het gaat om bestuurder Cathy van Beek (4), afdelingshoofd Verloskunde en Gynaecologie  Didi Braat (5) en hoogleraar cardiologie voor vrouwen Angela Maas(6).

De plekken 7 tot en met 10 zijn voor respectievelijk Marjanne Sint (voorzitter van de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen), Yvonne van Rooy (voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen), Ronnie van Diemen (inspecteur-generaal van de Inspectie voor de Gezondheidszorg) en Elsken van der Wall (hoogleraar oncologie aan het UMC Utrecht en voorzitter van het UMC Utrecht Cancer Center).

De top 100 zelf wordt dit jaar aangevoerd door KPN-topvrouw Herna Verhagen. Als op een na machtigste vrouw van Nederland koos Opzij Else Bos, de CEO van pensioen uitvoeringsorganisatie voor zorg en welzijn PGGM. Zij volgde in deze hoedanigheid in 2013 Martin van Rijn op.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top