ACTUEEL

Specialisten ZorgSaam doen aanval op raad van bestuur

De medische staf van ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen is woedend op de raad van bestuur en het managementteam van het ziekenhuis. Zij zijn niet gekend in het plan van aanpak voor de bezuinigingen van 17,5 miljoen euro.

Dat blijkt uit een advies van de specialisten aan de raad van bestuur, waar PZC over schrijft. Zij wijzen de bestuurders er op dat de medische staf juist een cruciale rol speelt in het realiseren van bezuinigingen.

Zorgproces

"Bij ZorgSaam lijkt de organisatie zelf belangrijker te zijn geworden dan het zorgproces”, zo schrijven de artsen. “Onze primaire taak is het verlenen van medisch-specialistische zorg. Die moet weer centraal komen te staan. De patiënt komt naar het ziekenhuis voor de medisch specialist en om zorg te ontvangen. Hij komt niet voor de rvb, het management of het kantoorpersoneel."

Raad van bestuur

De medische staf vindt dat de raad van bestuur, die nu uit drie leden bestaat, kan worden teruggebracht naar één. Eén lid zou meteen met pensioen kunnen en een ander lid zou elders een functie moeten zoeken.

Interim-bestuursvoorzitter Maarten Rutgers verklaarde eerder deze week dat er geen locaties van ZorgSaam gesloten gaan worden.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

D G o

21 november 2014

Beetje dom van Maarten, toch?!
Heb je 2 'oud dokters' in de RvB en dan wordt zo'n cruciaal orgaan buiten de planvorming gehouden. Lijkt een beginnersfout.....????.
Of doen de medisch specialisten alsof hun neus bloedt?

Koos Dirkse

24 november 2014

Lees mijn blogs over deze situtaties:
http://dirkse.eu/?page_id=308

Top