ACTUEEL

‘Parkinson-zorg van morgen zoekt patiënt thuis op’

De zorg voor Parkinson-patiënten zal in toenemende mate digitaal en dichtbij de patiënt thuis worden aangeboden. Dit kwam naar voren tijdens het congres ter gelegenheid van het tienjarige bestaan van ParkinsonNet.

In het bijzijn van Koning Willem Alexander en 1500 congresdeelnemers werd behalve terug geblikt op tien jaar ParkinsonNet ook nadrukkelijk vooruitgekeken. Aan de hand van de video “De toekomst van de zorg is al lang begonnen” deed ParkinsonNet-grondlegger Bas Bloem het ParkinsonNext project uit de doeken.

Vertrekpunt voor het project zijn mede door zorginnovatiebedrijf FocusCura ontwikkelde innovaties, zoals videoconsult, thuismeten en medicatiebegeleiding op afstand. Deze nieuwe vormen van zorg hebben volgens Bloem de toekomst, omdat ze zorgverleners in staat stellen letterlijk de zorg “dichtbij huis te brengen”, terwijl het patiënten de mogelijkheid geeft een zelfstandiger leven te leiden.

Om meer zicht te krijgen op de effecten en toepasbaarheid worden in het kader van ParkinsonNext de komende tijd verschillende nieuwe diensten en producten inclusief bijbehorend onderzoek grootschalig binnen ParkinsonNet uitgezet.  

 

Lees het blog van Philip van de Poel Partnernetwerk zoekt trekker.

In het decembernummer van Skipr-magazine staat een groot achtergrondverhaal over de lessen van tien jaar ParkinsonNet.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top