ACTUEEL

STZ geeft oncologie en innovatie bestuurlijke plek

De vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) heeft de thema’s oncologie en innovatie als bestuurlijk speerpunten aangewezen. Twee nieuwe bestuursleden gaan zich sterk maken voor deze speerpunten.

De nieuwe thema’s krijgen een plek naast de bestaande SSTZ-pijlers opleiding, wetenschappelijk onderzoek en topklinische zorg. Bestuursvoorzitter Hans Feenstra van Martini Ziekenhuis neemt de portefeuille Innovatie voor zijn rekening. "De STZ moet ernaar streven dat in alle topklinische ziekenhuizen structureel aandacht komt voor innovatie”, stelt Feenstra. “Middels innovaties kunnen we de hoogwaardige patiëntenzorg die we al bieden nog verder vorm geven. STZ ziekenhuizen kunnen zich hiermee onderscheiden. Tijdens een speciale innovatieavond die we hadden georganiseerd, bleek al hoe sterk dit thema leeft. Op dit moment zijn er al diverse initiatieven voor innovaties op kwaliteit, maar ook voor doelmatige zorg valt nog veel te innoveren.”

Oncoloog Anne Brecht Francken van Isala in Zwolle neemt de portefeuille oncologie voor haar rekening.  “Oncologie beslaat een groot onderdeel van de zorg, waar veel zaken in sneltreinvaart aan het veranderen zijn”, zegt Brecht Francken. “Het is derhalve heel belangrijk om overzicht te houden en ons steeds te blijven focussen op hoog kwalitatieve patiëntenzorg. Daarin is regionale samenwerking en netwerkvorming van groot belang. Vanuit het bestuur willen wij met onze leden meedenken over structuurvernieuwing waarbinnen de kwaliteit van zorg in de oncologie naar een hoger niveau kan worden gebracht.”

Het STZ-bestuur is verder uitgebreid met bestuursvoorzitter Peter van Barneveld van het Kennemer Gasthuis en Spaarne Ziekenhuis. Hij gaat zich in deze rol richten op personeel en organisatie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top