ACTUEEL

IGZ onderzoekt overlijden van baby’s in Hoorn

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft begin augustus al maatregelen genomen in het Westfriesgasthuis in Hoorn, na het overlijden van twee baby's.

Vier misstanden

Eerder meldde de inspectie al dat zij een onderzoek had ingesteld na het overlijden van één baby. Maar begin augustus heeft de inspectie ook een tweede melding ontvangen over het overlijden van een baby. Los van deze twee calamiteiten kreeg de inspectiedienst nog twee 'serieuze meldingen' binnen. Over de aard hiervan wilde de inspectie niets zeggen.

Melding bij inspectie

De eerste baby overleed in mei dit jaar. De inspectie werd hiervan eind juni door het Openbaar Ministerie (OM) op de hoogte gesteld, nadat de ouders van het kindje aangifte hadden gedaan. Het ziekenhuis dit zelf bij de IGZ moeten melden. Begin augustus meldde de raad van bestuur van het ziekenhuis het tweede sterfgeval bij de inspectiedienst.

Kwaliteit en veiligheid

Volgens de IGZ bleek op de afdeling verloskunde sprake van een onveilige situatie, omdat een goed functionerend kwaliteit- en veiligheidssysteem ontbrak. Het ziekenhuis in de Noord-Hollandse gemeente spreekt zelf van een opeenstapeling van fouten bij het dienstdoende medisch personeel. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top