Tech

App voor eerste hulp bij bezoek toezichthouder

Nysingh advocaten-notarissen heeft een app gelanceerd die ondersteuning biedt aan een zorgorganisatie wanneer een externe toezichthouder onaangekondigd op bezoek komt. Met de Eerste Hulp Bij Toezicht-app wil Nysingh zorginstellingen bewust maken van de rechten en plichten bij een onaangekondigd bezoek.

Instellingen vragen zich bij een bezoek van een toezichthouder, of het nu de ACM, IGZ of het openbaar ministerie is, vaak onvoldoende af of ze zelf wat te zeggen hebben en of ze sturing aan zo’n bezoek kunnen geven.

Informatie

"Het komt geregeld voor dat er al informatie is afgegeven die op het moment van bezoek nog helemaal niet gegeven hoeft te worden. Dat verzwakt je positie in een later stadium als je te maken hebt met de toezichthouder," stelt Tessa van den Ende, advocaat partner bij Nysingh. "Ook vergeten zorginstellingen geregeld om eerst de onderzoeksopdracht van de toezichthouder te vragen. Informatie die niet bijdraagt aan de onderzoeksopdracht hoeft ook niet afgegeven te worden."

De app is bedoeld voor het management en de raad van bestuur van zorginstellingen, maar ook voor hulpverleners. De app is zowel voor Apple als Android toestellen beschikbaar.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top