ACTUEEL

Fysiotherapeuten geven advies zorgverzekering

Fysiotherapeuten zijn begonnen hun cliënten te adviseren in hun keuze voor een zorgverzekering. Voor klanten die veel behandelingen krijgen kan overstappen de moeite waard zijn.

De beroepsorganisatie van fysiotherapeuten KNGF is een postercampagne begonnen, zo schrijft de Volkskrant. En via een website kunnen cliënten kijken welke verzekering fysiotherapie het best toegankelijk maakt.

ACM

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) gaat het consumentenadvies nader onderzoeken. Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heeft er geen bezwaar tegen als zorgverleners hun patiënten adviseren, als dat maar correct gebeurd. Het Ministerie van VWS vindt dat ook. Het adviseert patiënten wel een bredere afweging te maken in de keuze voor een zorgpolis.

Reuma

Het motto van de campagne is ‘U krijgt een goede behandeling van uw fysiotherapeut, maar krijgt u die ook van uw zorgverzekeraar?’. Vooral voor volwassenen met een chronische ziekte kunnen de kosten flink oplopen. Ze moeten de eerste twintig sessies zelf betalen, daarna vergoedt de verzekeraar als het eigen risico is voldaan. Overigens staat reuma niet op de lijst met chronische ziekten, terwijl patiënten wekelijks twee keer fysiotherapie nodig hebben.

Apothekers

Het is niet de eerste keer dat zorgaanbieders verzekeringsadvies uitbrengen. In 2007 voerden apothekers de campagne ‘Slikt u alles van uw zorgverzekeraar?’. Zij riepen verzekerden van Menzis, CZ en Agis op om over te stappen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top