ACTUEEL

Winnaar aanbesteding sleept Achmea voor de rechter

Farmaceut Brocacef wil onder haar contract met Achmea over de levering van diabetesmateriaal uit. Brocacef won de aanbesteding, maar zegt nu dat het niet voor de afgesproken prijs kan leveren.

Brocacef heeft zich gevoegd bij een aantal leveranciers van diabetesmiddelen die een kort geding heeft aangespannen tegen Achmea, zo schrijft het Financieel Dagblad. De partijen zijn het niet eens met de gevolgde aanbestedingsprocedure.

Prijsstelling

Het is voor het eerst dat Achmea de levering van diabetesmateriaal aan één partij gunt. Die ging naar Brocacef, maar de farmaceut stelt nu dat het met de prijsstelling niet uitkomt. Volgens Achmea is de prijs heel redelijk.

Marktwerking

Het is niet de eerste keer dat de zorgverzekeraar en de leveranciers over deze aanbestedingsprocedure voor de rechter staan. Boeren Medical BV, Bosman Medische Hulpmiddelen BV en Lensvelt Medical BV spanden in september een kort geding aan omdat ze vinden dat Achmea de marktwerking verstoort. Toen was de opdracht nog niet aan Brocacef gegund. De rechter stelde Achmea in het gelijk.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top