ACTUEEL

Naambordje Zwarte Piet 'gewoon misverstand'

De moeder van het baby'tje dat maandag 'bekend' werd als de 'Zwarte Piet-baby' in het Jeroen Bosch Ziekenhuis vindt de commotie daarover "veel te ver" gaan. "Het was gewoon een misverstand van het ziekenhuis", zo zegt ze op Facebook. Het ziekenhuis in Den Bosch plaatste maandagavond haar reactie op zijn eigen Facebookpagina.

Zondag ontstond ophef over het digitale naambordje met daarop 'Zwarte Piet' bij de ziekenhuiskamer van het zwart baby'tje. ,,Ik ben heel erg geschrokken van de reacties op social media en in het nieuws over het naambordje'', schrijft ze. "Er wordt hier goed voor ons gezorgd. Wat ik nu belangrijk vind is de gezondheid van mijn kind en ik wil iedereen vragen om hiermee op te houden, zodat mijn zoontje en ik in alle rust kunnen herstellen."

De zaak kreeg veel aandacht nadat een oom van het kindje zijn verontwaardiging op Facebook had geuit. Het ziekenhuis in Den Bosch heeft excuses aangeboden en verklaarde direct al dat het ging om een misverstand dat is veroorzaakt tijdens het testen van de digitale naambordjes.

Halfbakken

IND-medewerker Fred Vertommen geloofde niks van dat verhaal. “Toen ik het verhaal en de halfbakken verklaring van het ziekenhuis las, wist ik het zeker: ik moet aangifte doen”, vertelde hij tegen Omroep Brabant. De IND bevestigt dat Vertommen medewerker is, maar benadrukt dat het om een privézaak gaat. De politie doet geen mededelingen over een eventuele aangifte. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

r. m. dalmijn

1 december 2014

Dom, onnadenkend ,onhandige tijd; Excuses en nu een aanklacht. Elke dag worden er van elke kleur duizenden vermoord. Misschien toch een beetje naar Kerst met mildheid en vergeving. Want hoe gaat het met de Baby?

r. m. dalmijn

2 december 2014

Lijkt mij een wijze moeder. Leuk voor de baby.

Top