Finance

Orbis schort reorganisatie op

Orbis Medisch en Zorgconcern stelt de voorgenomen reorganisatie voor onbepaalde tijd uit wegens onvoldoende zekerheid over de financiering van de reorganisatie en het sociaal plan.

Definitieve financiering blijft uit

Orbis, de gemeente Sittard-Geleen, de Provincie Limburg, zorgverzekeraar CZ en de medisch specialisten van Orbis zijn in de derde week van juli tot een principeakkoord gekomen. Hierin is de inhoud van de borgstelling en de financiering van de reorganisatie vastgelegd. Met alle partijen is Orbis inmiddels juridische trajecten gestart. Daarnaast is Orbis in gesprek met verschillende banken, maar er is nog geen definitieve financiering gerealiseerd. Het zorgconcern benadrukt dat de borgstellingen van de partijen nog steeds van kracht zijn.

Kostenbesparing en herinrichting

De materiële kostenbesparing en de herinrichting van de organisatie zet Orbis ondanks de nieuwe ontwikkelingen door. De medewerkers zijn geïnformeerd en Orbis licht woensdag 16 september de actuele stand van zaken toe.

Jaarrekening

Orbis heeft van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) uitstel gekregen voor het inleveren van het jaarverslag 2008. De IGZ hanteert 16 oktober als uiterste inleverdatum. Begin september heeft de inspectie nog zeventien zorginstellingen een dwangsom opgelegd voor het te laat inleveren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top