ACTUEEL

'Toegang beschermd wonen niet op orde'

Het is nog steeds niet helder welke gemeenten de zorginkoop beschermd wonen niet op orde hebben. Bovendien is er bij gemeenten nog onduidelijkheid over budgetten en aantallen cliƫnten. Dat schrijft het Landelijk Platform GGz (LPGGz) in een brief aan de Tweede Kamer. "Ook de toegang voor beschermd wonen is in veel gevallen nog niet op orde", aldus LPGGz in de brief.

LPGGz vraagt de staatssecretaris om op korte termijn per centrumgemeente aan te geven hoe de zaken ervoor staan. Ook wil LPGGz dat de staatssecretaris aangeeft hoe hij de gesignaleerde problemen wil aanpakken.

Zwaarste groep

In de brief gaat LPGGz ook in op de problemen voor de zwaarste groep cliënten beschermd wonen. Mensen die op termijn waarschijnlijk toegang krijgen tot de Wlz, maar voor wie nu nog geen criteria zijn. Deze cliënten zijn tot die tijd afhankelijk van de Wmo en de vraag is of de zorg en de overgang voor hen wel goed geregeld zijn.

Ten slotte benoemt LPGGz nog de sluitingen van inloopcentra en centra voor dagbesteding en het feit dat sommige cliënten te maken krijgen met veel wisselingen van begeleider. De Tweede Kamer heeft vandaag een algemeen overleg over de GGZ.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top