ACTUEEL

Stroomstoring ziekenhuis Nijmegen voorbij

De stroomstoring die woensdagmorgen het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) trof, is verholpen. Rond half drie had het hele complex weer stroom. De afdelingen verloskunde, radiologie, spoedeisende hulp en de operatiekamers, die gesloten werden wegens de storing, zijn weer open. Dat heeft een woordvoerster van het ziekenhuis woensdagmiddag gezegd.

Patiënten op verpleegafdelingen hebben volgens haar nauwelijks iets van de grote storing gemerkt, omdat het noodaggregaat van het ziekenhuis de stroomvoorziening overnam. Nieuwe patiënten die zich bij het ziekenhuis meldden voor de gesloten afdelingen, zijn doorverwezen naar het naburige academische ziekenhuis Radboudumc, aldus een woordvoerster van het ziekenhuis.

De stroomstoring was het gevolg van werk buiten het ziekenhuis. Netbeheerder Liander heeft de storing verholpen.

Oorzaak

De stroomstoring is veroorzaakt door een defect in de interne stroomvoorziening. Eerder werd gedacht dat de stroom was uitgevallen door werk buiten het ziekenhuis. De directie van het CWZ is blij dat de meeste zorg gewoon door kon gaan ondanks de urenlange storing. "Het crisisplan heeft prima gewerkt", aldus het ziekenhuis. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top