ACTUEEL

'Gemeenten op koers met jeugdhulp'

Gemeenten hebben de afgelopen maanden duizenden contracten gesloten met aanbieders van jeugdhulp. Het Rijk hoeft dan ook niet in te grijpen om ervoor te zorgen dat hulp aan kinderen en gezinnen vanaf januari gewoon doorgaat.

Overal in Nederland kunnen kinderen en gezinnen in 2015 terecht bij hun gemeente voor jeugdhulp. Dat meldden de staatssecretarissen Martin van Rijn (Volksgezondheid) en Fred Teeven (Justitie) woensdag.

Gewaarborgd

Teeven en Van Rijn constateren dat hier en daar nog wat puntjes op de i moeten worden gezet, maar dat jeugdhulp overal is gewaarborgd. Ook in de paar gevallen waar nu nog geen handtekeningen onder de contracten staan. In januari is de jeugdzorg niet langer een taak van provincies en het Rijk, maar een verantwoordelijkheid van de gemeenten.

"Mij rest maar één conclusie: gemeenten en aanbieders hebben een indrukwekkende prestatie geleverd. Een maand geleden was duidelijk dat er nog veel moest gebeuren. Nu is er zekerheid voor kinderen en gezinnen die jeugdhulp nodig hebben", aldus Van Rijn. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top