ACTUEEL

'Schippers houdt zorgfrauderapport in la'

Minister Schippers is volgens oppositiepartijen SP, GroenLinks, CDA en PVV al in het bezit van het rapport over omvang en ernst van zorgfraude door ziekenhuizen, zorginstellingen en thuiszorgorganisaties. Dat meldt RTL Nieuws. De partijen eisen dat de minister dit rapport openbaar maakt.

Schippers beloofde in maart het rapport op te sturen zodra het klaar was. Inmiddels ligt het rapport al bij de minister volgens de Kamerleden.

Kwalijke zaak

Renske Leijten (SP) tegen RTL Nieuws: "De minister houdt het achter. Dat ze dit rapport niet direct met de Kamer heeft gedeeld, is een zeer kwalijke zaak."

Tijd nodig

Een woordvoerder van de minister laat RTL weten dat het rapport niet achtergehouden wordt. "We hebben het rapport begin november gekregen van de NZa. Zoals we de Kamer hebben laten weten, zijn we sindsdien bezig met het schrijven van een beleidsreactie. Daar is tijd voor nodig."

Het ministerie van VWS heeft een groot onderzoek laten doen naar valse declaraties door ziekenhuizen, zorginstellingen en thuiszorgorganisaties, na ophef hierover in 2013.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top